In-Company

KunstKern ontwikkelt kunstprojecten op maat voor organisaties. Met bijvoorbeeld een jubileum of specifiek organisatie ontwikkeldoel als aanleiding voert KunstKern een kunstproject op maat uit. Dit kan resulteren in een concept, fysieke ruimte, film of live performance. Het maakproces komt in co-creatie met medewerkers uit de organisatie tot stand.

Neem contact op met Erik voor een oriëntatie op de mogelijkheden.

Circus der Gedachten

Het vieren van het denken. Dat was het uitgangspunt voor een avondvullend programma in theater Carré. KunstKern heeft mede het concept bedacht voor de pauze acts en de slotact. Deze bijdrage aan de avond is tot stand gekomen op initiatief van Arthur Simonetti, marketing director bij DSM. De samenwerking bestond verder uit kunstenaars Moniek Spaans, Michiel Koelink en een groep jonge kunstenaars onder de hoede van Kunstenaars&CO (Cultuur-Ondernemen).

 

Hotel 3D

Cultuur-Ondernemen vroeg vormgever Willemijn Schellekens, pianist Tamara Rumiantsev en mij om een interactieve voorstelling te maken als onderdeel van de closing conference van het onderzoeksproject TAFI. In dit Europese project (Training Artists voor Innovation) is onderzocht wat de beste manier is om kunstenaars te scholen in het werken voor organisaties.

In het interactieve project Hotel 3D hebben we de aanwezigen betrokken bij een fysieke, visuele en auditieve reis.

DSC01702DSC01711[1] 9 aprilDSC01724

 

 

 

 

 

Opposites Attract

De dansvoorstelling ‘Opposites Attract’ is ontwikkeld ter viering van de opening van het nieuwe bedrijfspand van Spido rondvaarten in Rotterdam. De voorstelling is in het openingsweekend 4 maal per dag getoond aan het publiek dat net terug was van een rondvaart. De voorstelling laat op poëtische wijze de strijd en aantrekkingskracht tussen tegenpolen zien…

F1010032

F1020028F1040035

 

 

 

 

 

Showroom

Synbra Technology is gespecialiseerd in toepassingen met piepschuim. Het bedrijf viert een jubileum en geeft de opdracht om een voorstelling te maken over de geschiedenis van het bedrijf. De voorstelling vindt plaats in een decor van piepschuim en de dansers dragen kostuums van piepschuim.

De voorstelling is gespeeld voor relaties van het bedrijf en tijdens het jubileumfeest.

Het betreft een maatwerkproject.

Afbeelding1 011Afbeelding1 055voorbeeldnieuwsfoto2

 

 

 

 

 

Educatie

KunstKern heeft jarenlange ervaring met zowel organiseren als uitvoeren van kunsteducatieve projecten in school en vrije tijd verband. Eerste discipline daarbij is dans, maar ook muziek, beeldend, drama en nieuwe media komen daarbij aan bod.

Cultuureducatie met Kwaliteit

Sinds 2013 ben ik in opdracht van Mooi Werk en KADE40 projectleider van het project Cultuureducatie met Kwaliteit Vlaardingen|Schiedam (CMKVS). Het project maakt onderdeel uit van de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Deze door OC&W ingestelde stimuleringsregeling heeft tot doel om de kwaliteit van cultuuronderwijs op basisscholen op een hoger plan te brengen. Het project CMKVS werkt vraaggericht en begeleidt de scholen met advies en bijscholing op maat.

Bezoek de website voor meer informatie: www.cmkvs.nl

kunsteducatie-KO-0121kunsteducatie-KO-0244kunsteducatie-KO-0172

 

 

 

 

Buitenkunst

Sinds een jaar of tien geeft KunstKern workshops in het kader van Buitenkunst. Soms in de vorm van losse workshops en een aantal keer in de vorm van een speciaalweek dans. Buitenkunst organiseert weekenden en weken in verschillende kunstdisciplines in een natuurlijke omgeving. Houd de website van Buitenkunst in de gaten voor het programma in het actuele seizoen.

FullSizeRender

Toekomstbeeld

In het project ‘Toekomstbeeld-Dans in een Handomdraai’ hebben leerlingen van groep 8 zich verdiept in de achtergronden van Hindoeïstische kunst. Na een inleiding op school en een bezoek aan museum CODA hebben zij toegewerkt naar een heuse dansvoorstelling.

In de voorstelling beeldden de leerlingen hun dromen en ook wel spanning uit die samengaat met het verlaten van de basisschool en overstap naar middelbar onderwijs. De leerlingen hebben de voorstelling opgevoerd in museum CODA met de ouders als publiek.

Autonoom

KunstKern ontwikkelt sinds 2000 autonome kunstprojecten met dans als uitgangspunt. De werken hadden aanvankelijk een autobiografisch karakter. Vanaf 2004 is dit verschoven naar meer universele thema’s . KunstKern zoekt altijd de samenwerking met kunstenaars uit andere disciplines, zoals muziek en beeldende vorming. KunstKern werkt regelmatig samen met amateur dansers en dansers in opleiding.

Red pencil dance

Het dansproject Red pencil dance is ontwikkeld onder de vleugels van Dansateliers in Rotterdam. De voorstelling laat de zoektocht van een jonge danser zien om uiting te leren geven aan zijn passie voor dans. KunstKern werkte in dit project samen met een danser in opleiding van Codarts. Het toneelbeeld was in handen van Kim Boekhout van Solinge. Ed de Vos componeerde de muziek.

Red Pencil Dance 1

Red Pencil Dance 7

Red Pencil Dance 10 klein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Transities

De dansvoorstelling Transities is gemaakt onder de vleugels van Factorium. KunstKern werkte in het project samen met een groep gedreven amateur dansers. De kostuums zijn ontworpen door Wim Schermer. Het dansstuk laat een reis door de seizoenen zien, geïnspireerd op het Taoïsme.

fotografie Antoinette Mooy
fotografie Antoinette Mooy

PENTAGRAM 14 april 2006

fotografie Antoinette Mooy